Juba mõnda aega tagasi proovisin ka mina ühe moeröögatuse
ära. Olin korduvalt lillkapsapõhjaga pitsast kuulnud, lõpuks tekkis siis ka
uudishimu. Võtsin kätte ja tegin ära. Etteruttavalt öeldes – teha oli lihtne ja
maitses hästi. Peaks mõnikord jälle tegema!
Olin sellest tõepoolest nii palju kordi kuulnud, küll aga
polnud süvenenud, kuidas seda ikkagi täpselt teha. Õnneks leidub Internetis
igasuguseid retseptivaramuid ja blogisid. Viitan ka ise nüüd SIIA ja SIIA, seal
on kõik väga detailselt kirjas, ei hakka sama juttu siia ümber kirjutama, pigem
jagan oma kogemust.
Kes nüüd tunneb huvi, paneb tähele, et üheks lillkapsa
ettevalmistamise etapiks on riivimine ja teiseks veel ka lillkapsamassist vee
välja pigistamine marli või muu taolise materjali abil.
Mina olin veidi laisk. Keetsin paar minutit lillkapsast, siis
aga tegin saumiksriga kõik ühtlaseks massiks. Nii jätsin vahele esmalt
riivimise. Siis aga mõtlesin, et las jääb tegemata ka see vee välja pigistamise
faas.
Segasingi lillkapsamassi muna ja väikese hulga juustuga ning panin ahju
eelküpsema. Kui pitsapõhi tundus piisavalt kuiv olevat ja hakkas pruunikaks
minema, võtsin ahjust välja ning lisasin tomatipastat, singitükke, juustu ning
šampinjone. Pitsa läks uuesti veidikeseks ahju ning valmis ta saigi.
Kuidas rahule jäin? Maitse oli superhea! Pitsakate ja
maitsestus oli maitsekas ning kui ma teadlikult ei mõelnud selle lillkapsapõhja
peale, siis ausõna, seda ei olnudki tunda. No muidugi, kui ma ikka teadvustasin
ja mõtlesin, et seal see lillkapsas on, siis veidike ikka aru saada oli.
Igatahes oli tegu ühe tõeliselt maitsva pitsaga.
Teinekord oleksin ainult veidi kannatlikum ja ei hakkaks
pitsat kohe vormist välja võtma. Suutsin pitsa ära lagundada, sest põhi ei
kandnud hästi. Ei teagi, kas oli see nüüd sellest, et ei pigistanud
lillkapsamassist alguses üleliigset vett välja ja see mängis minuga vingerpussi….
Või olid šampinjonid liigselt vett välja ajanud ja seal kõik vesiseks teinud…
või olingi lihtsalt ise pisut kärsitu. Eks teinekord proovin veel ja saan siis teada.
Soovitan proovida!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar